Фото ілюстративне зі соцмереж

Як просувається розслідування "справ Майдану": у ДБР підбили підсумки

Державне бюро розслідувань ретельно вивчає злочини проти Майдану. Станом на 19 лютого понад 100 справ передано до суду, у тому числі й щодо всієї керівної ланки держави.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці в Facebook Бюро.

За даними ДБР, всього за чотири роки розслідування "справ Майдану" було повідомлено 239 підозр, до суду направлено 117 обвинувальних актів відносно 211 осіб.

Одним із важливих здобутків, наголошують в Бюро, стало завершення та передача до суду найбільшої "справи Майдану" відносно тодішнього керівництва держави та керівників правоохоронних органів, серед яких:

  • екс-президент України;
  • екс-голова СБУ та його перший заступник;
  • екс-міністр внутрішніх справ та його заступник;
  • екс-міністр оборони;
  • екс-командувач внутрішніх військ;
  • екс-керівник столичної міліції, його заступник та керівник полку "Беркут";

Розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках

Інфографіка: ДБР

ДБР наголосило, що ці колишні високопосадовці обвинувачуються в організації вбивств 67 громадян, спричиненні тілесних ушкоджень 887 особам з 18 по 20 лютого 2014 року.

"Але працівники ДБР продовжують роботу поки всі причетні до злочинів під час Євромайдану — до останнього виконавця — не понесуть заслужене покарання. Як відомо, для протидії 841 тисячі активістів з листопада 2013 по лютий 2014 років було залучено 60 тисяч правоохоронців", — йдеться у повідомленні ДБР.

У відомстві заявили, що тільки з початку цього року за матеріалами ДБР до суду передані обвинувальні акти щодо безпосередніх вбивць активістів Майдану, про підозру повідомлено знаковим фігурантам розслідування.

Нагадаємо, що в близько 60 справах, які стосуються Революції Гідності, є ризик закінчення термінів давності до винесення вироку фігурантами. Але це не стосується колишнього президента та членів його команди. Про це 20 листопада розповів Олексій Донський, який в Офісі генпрокурора керує Департаментом організації, процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами 2013-2014 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.02.2024 10:30