Фото: forbes.ua

ДБР виявило нове приховане майно родичів Медведчука та Козака на 16 млн грн

Державне бюро розслідувань виявило нове майно родичів екс-нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яке намагалися приховати від фіскальних органів.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зокрема, йдеться про нову партію майна підприємства "Бетонбуд". Так, слідство встановило, що на балансі підприємства, яке ДБР передало в управління держави, перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна сягає майже 16 мільйонів гривень.

Як зазначається, підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи кошти Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. А ті використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії Росії проти України. Натомість у звітах підприємства вказували недостовірні дані обсягів виробленої та проданої продукції. Через це до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків.

Також було арештовано і передано в управління держави майно, яке фігуранти встигли переписати на наближених. Окрім того, корпоративні права та майно кількох підприємств, кінцевими власниками якого є Медведчук та Козак вартістю майже 400 мільйонів гривень, також передані у власність держави.

"Слідство триває. Якщо у вас є інформація щодо прихованих активів Медведчука і Козака або ж дані про інші вчинені ними злочини, просимо повідомляти на гарячу лінію ДБР за номером 0 800 350 356", — наголосили у ДБР.

Нагадаємо, у червні цього року Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з виявлення активів підприємство найближчих родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю п’ять мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 12:45