Тарас Козак і Віктор Медведчук. Джерело: УНІАН

ДБР передало в управління держави завод родичів Медведчука та Козака вартістю $5 млн

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство найближчих родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю п’ять мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там уточнили, що в управління держави перейде завод із виробництва цегли у Львівській області вартістю понад 5 мільйонів доларів, кінцевими власниками якого є рідні брати Медведчука та Козака.

"Підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України. Нещодавно ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозри фігурантам розслідування", — йдеться в повідомленні.

У ДБР додали, що державну власність також перейде інше майно підприємства: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 гектарів, нежитлові приміщення площею понад 31 тисяч квадратних метрів.

У червні минулого року Державне бюро розслідувань уже передало до ЗСУ заарештований автопарк підприємства вартістю понад 1 мільйон доларів. Окрім того, накладено арешт на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб.

Зокрема, у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись, що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 мільйона доларів. На свою матір він переоформив чотири квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 гектара.

Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів і нежитлового приміщення у Львові. Ще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб. Триває процедура передачі до АРМА цього майна.

Нагадаємо, що в червні минулого року працівники Державного бюро розслідувань передали на потреби однієї з бригад Збройних сил України 17 автомобілів, арештованих у родичів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. Йдеться про 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон і два позашляховики, вартість яких складає 1,1 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 11:38