Фото: Державе бюро розслідувань

ДБР заблокувало у київському СІЗО масштабний наркотрафік, який "кришували" співробітники установи

Працівники Державного бюро розслідувань викрили у "Київському слідчому ізоляторі" масштабне постачання наркотиків, які маскували під звичайні передачі. Наркотрафік "кришували" самі співробітники установи.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби правоохоронного відомства.

"За оперативного супроводження ДСР Нацполіції протиправна діяльність організованого угруповання припинена. До складу групи входили особи, які утримувались в СІЗО та їхні спільники на волі. Організатори схеми замовляли наркотичні засоби, які передавались до СІЗО прихованими у харчові продукти, засоби гігієни тощо. Функціонування трафіку забезпечував працівник СІЗО, який за "відсоток" прикривав протиправний механізм, щоб запобігти його викриття колегами", — повідомили у ДБР.

ДБР

Наголошується, що у ході проведення обшуків було виявлено наркотичні засоби, засоби зв’язку, банківські картки та інші заборонені до зберігання речі. Також правоохоронці провели слідчі дії за місцями проживання зловмисників, які постачали наркотики. Там виявили обладнання для виробництва наркотиків.

ДБР

"Наразі задокументовано шістьох учасників організованої групи, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, пересилання та збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою). Дії працівника СІЗО, який сприяв незаконному бізнесу — додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), а особі, яка передавала йому гроші ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі)", — поінформували в ДБР.

ДБР

У відомстві наголошують, що зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із внутрішньою безпекою Служби безпеки України викрили на державній зраді підполковника СБУ Запорізького обласного управління. Він приховано збирав дані, що становлять державну таємницю, зокрема щодо схем блокпостів області та іншу таємну інформацію.

Події, 27.01.2023 15:41