Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Де на фронті найскладніша ситуація: у Генштабі назвали найгарячіший напрямок

З початку доби на лінії фронту відбулося 64 бойових зіткнень. Найважча ситуація на Покровському напрямку — тут противник атакує за підтримки авіації. Також рашисти активізувалися на Куп’янському відтинку. Проте захисники України вживають всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу ворога.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку ворог не збавляє темпів. Від початку доби ЗСУ тут відбили вже 16 штурмових дій окупантів. Ще 17 боїв тривають. Противник активно атакує за підтримки авіації. Так, по Архангельському завдано удару трьома КАБами. Також Новоселівку Першу агресор атакував 10 НАРами.  

На Куп’янському напрямку російські окупанти дещо активізувалися та застосовують авіацію. ЗСУ відбили вісім штурмових дій. Ще триває три боєзіткнення поблизу Стельмахівки та Берестового. Українські військові дають гідну відсіч противнику.

На Краматорському напрямку триває бій в районі Андріївки. Ворожого ракетного удару зазнало місто Слов’янськ. Також від ударів російської авіації постраждали Дружба (противник застосував 16 некерованих авіаційних ракет) та Північне (10 НАРів).

На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до чотирьох. Наші захисники успішно відбили дві штурмові дії російських загарбників. Ще два бої тривають поблизу Красногорівки та Парасковіївки. По Водяному противник завдав удару двома КАБами та 20 НАРами.

На Времівському напрямку ворог також продовжує атакувати за підтримки авіації. На даний час три атаки ворога успішно відбито, ще два бої тривають в районі Урожайного.

На інших напрямках фронту без особливих змін

Атаки росіян

Терористичні війська зі своєї території продовжують бити артилерією прикордонних територіях Сумщини та Чернігівщини. Знову під ударами агресора перебуває Харківщина. Зокрема, з напрямку Шебекіно РФ по Вовчанську російські військові здійснили три авіаційні удари із застосуванням семи КАБів.

Нагадаємо, перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко повідомив, що для встановлення винних у справі про прорив російських військ у Харківській області необхідно вивчити секретні документи. При цьому вище військове керівництво України сприяє розслідуванню.

Додамо, за даними британської розвідки, російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 18:19