Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Де наступатиме ворог: в ISW пояснили маневри російської армії на межі Харківської області

Окремі співробітники Росгвардії провели оперативну передислокацію до прикордонних районів Бєлгородської області. Таким чином російські сили намагаються відвернути увагу української армії від Куп'янського напрямку.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив 7 лютого, що першого тижня лютого до Бєлгородської області з окупованої Донецької області було перекинуто елементи 116-ї бригади спеціального призначення Росгвардії, а саме її 900-й та 902-й полки. Машовець зазначив, що ці полки мають особливо потужний артилерійський склад, мабуть, тому вони були передислоковані до Бєлгородського угруповання військ. 

ISW раніше зазначав, що 116-а бригада спеціального призначення Росгвардії та полки, що входять до її складу, були перекинуті в окуповану Донецьку область наприкінці грудня 2023 року для забезпечення правоохоронних цілей на окупованій Україні, тому їх швидка передислокація за межі окупованої України заслуговує особливої уваги. 

Аналітики також раніше підрахували, що російські війська можуть почати тактичні оманливі рейди через кордон до Харківської області з Бєлгородської області, щоб відвернути увагу та відтіснити українські сили від напрямку Куп'янськ-Сватове-Кремінна, де російські війська зараз проводять наступальні операції. А розгортання щонайменше двох полків Росгвардії може бути спрямоване на підтримку таких майбутніх диверсійних дій. Однак російські війська, як і раніше, навряд чи зможуть проводити великомасштабні наступальні операції на Харківщині з Бєлгородської області.

Нагадаємо, раніше в американському Інституті вивчення війни повідомили, що загалом російська армія здатна підтримувати нинішній темп операцій і зусилля щодо розширення оборонно-промислового комплексу. Однак Росії не вдасться забезпечити технікою й озброєнням нові резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 08:05