Фото: Pixabay

Де в Україні найдешевше орендувати житло: дані Держстату

В Україні у 2024 році середня вартість оренди однокімнатної квартири становила близько 6800 гривень. Найбільше дорожчає оренда квартир у західних областях країни. 

Згідно з даними Держстату, найбільша вартість оренди нерухомості у Львівській області. Там винайняти однокімнатну квартиру коштуватиме 11 914 гривень. Дещо дешевше можна орендувати квартиру у Закарпатській області, а саме за 11772 гривні. На Рівненщині з початку цього року вартість оренди такої квартири зросла на 35% та становить 9744 гривні. 

Оренда житла

Інфографіка: Держстат

Щодо столиці, то там оренда житла подорожчала на три відсотки та в середньому становить 8989 гривень. Київ і надалі залишається дорогим містом з погляду оренди житла. Загалом вартість оренди квартир зростає в західних областях країни, а найдешевше житло можна знайти у південних та північних областях.

У Сумській області середня вартість оренди однокімнатного житла становить 3453 гривні. Також недорого можна орендувати квартиру в Миколаївській області. Вартість місячної оренди однокімнатного житла там становить 3485 гривень. Найнижчі ціни на оренду житла в Херсонській області. Там вартість місячної оренди однокімнатної квартири становить 2831 гривню.

Нагадаємо, 13 травня в віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що в Україні запустили проект із дистанційного обстеження житла на тимчасово окупованих територіях, яке зруйнували рашисти. Це значно спростить процедуру отримання компенсації від держави за програмою "єВідновлення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.05.2024 11:01