Фото: прес-служба МВС

Деокупація Криму й Донбасу: влада повідомила про важливі напрацювання

Міністерство внутрішніх справ напрацювало ефективний алгоритм роботи на деокупованих територіях. Відомство працює спільно з іншими міністерствами над програмою відновлення, яка передбачає низку заходів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Очільник МВС зазначив, що на сьогодні вже є три основні кластери, які будуть визначати безпеку українців.

"Ми маємо на увазі області, які не були під окупацією — так звані тилові, де перебуває дуже багато населення, яке переїхало з півдня і сходу нашої країни. Також є регіони, які тривалий час перебували під окупацією ворога і де тепер проходить оперативне і гуманітарне розмінування, стабілізаційні заходи і підсилена робота правоохоронних структур системи МВС. І звичайно ті території, які дев'ять років перебувають під окупацією — це частина Донецької і Луганської областей, Автономної республіки Крим, де люди тривалий час живуть в інформаційному вакуумі про те, що відбувається на території нашої держави, де люди й діти отруєні пропагандою і школи викладають історію "великої Росії", а не рідного краю", — пояснив він.

Клименко наголосив, що всі громадяни на всіх територіях нашої держави мають відчувати спокій і безпеку, а влада має це забезпечити.

"Тому ми пропонуємо разом з іншими міністерствами програму, яка буде забезпечувати відновлення відчуття безпеки кожного громадянина", — зауважив голова МВС.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов раніше заявляв, що після звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму і виходу на кордони 1991 року Україна повинна буде створити умови для зони безпеки вздовж кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 21:14