Фото: Офіс президента

Що буде після звільнення Криму і Донбасу: прогноз Буданова

Після звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму і виходу на кордони 1991 року Україна повинна буде створити умови для зони безпеки вздовж кордонів. 

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes.

 "Як цього домогтися, є багато варіантів... Чи йти нам далі — питання не до мене, а створити зону безпеки навколо кордону — необхідність. Є багато варіантів, як досягти цієї мети", — заявив Буданов.

Крім того, голова ГУР запевняє, що навіть вихід на кордони 91-го року може не означати закінчення війни. А Україні доведеться постійно оборонятися.

"Можна перевести війну в зовсім інший формат, можна перейти до незмінної оборонної операції. Хороший приклад — Ізраїль, що живе постійно у стані війни, проводить оборонну операцію по своїх кордонах. Найімовірніше, це приведе нас до розв'язання внутрішніх проблем на раніше окупованих територіях, це величезний блок питань", — пояснив він.

Нагадаємо, за словами Буданова, російське командування змінило тактику ведення бойових дій в Донецькій області. Вони кидають у бій піхоту, а не артилерію чи іншу техніку. Буданов відзначив, що у Вугледарі росіяни намагалися просунутися за допомогою броньованої техніки. Проте вона була знищена у перші години. Потім бій перейшов до стрілецької зброї.

Також Буданов вважає, що переломний момент у війні з Росією ще попереду. Орієнтовно, це може статися після вирішальних боїв, що пройдуть з середини і до кінця весни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2023 15:11