Фото: скріншот з відео

Звільнення українських територій: президент Чехії назвав три умови

Існує три умови для звільнення окупованих територій України. Країни Заходу повинні бути готовими до будь-якого результату на полі бою.

Таку заяву зробив президент Чехії Петр Павел під час Мюнхенської конференції, повідомляє "Укрінформ".

За словами президента Чехії, останній рік показав, що "можна бути готовими до будь-якого результату" на полі бою. Він зауважив, що на початку російського вторгнення мало хто міг очікувати, що українські Збройні сили зможуть протистояти такій великій армії. Павел підкреслив, що на той час багато хто вважав, що російська армія є одною з найбільш потужних у світі.

"Наразі ми бачимо, що Україна вже рік успішно захищає свою територію і відвойовує частини окупованих територій. Для успіху є великий потенціал. Але за умов", — сказав політик.

Павел наголосив, що є три умови для звільнення окупованих територій України.

  • по-перше — всі країни, які наразі надають допомогу, мають продовжувати це робити, щоби ЗСУ мали можливість тримати темп наступу;
  • по-друге — має бути достатня фінансова підтримка України, щоби компенсувати всі втрати економіки;
  • по-третє — всі західні країни мають підтримувати той самий рівень санкційного режиму і бути дуже наполегливими в тому, щоби ізолювати Росію з точки зору отримання нею додаткових бюджетних надходжень.

"Якщо все це зійдеться разом, може скластися ситуація, коли Росія просто буде не в змозі підтримувати операції. І тоді Україна відновить контроль над своєю територією", — сказав президент.

Нагадаємо, раніше Петр Павел заявляв, що Захід та Україна мають уникнути небажаних сценаріїв російської поразки. Активні дії з боку союзників нашої держави можуть призвести до розпаду РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2023 22:36