Фото: скріншот з відео

Небажані сценарії програшу РФ у війні з Україною: президент Чехії здивував заявою

Захід та Україна мають уникнути небажаних сценаріїв російської поразки. Активні дії з боку союзників нашої держави можуть призвести до розпаду РФ. 

Таку заяву зробив чинний президент Чехії Петр Павел під час "Українського ланчу", який організував український бізнес в рамках Мюнхенської безпекової конференції.

За інформацією "Європейської правди", Петр Павел не погодився із заявою глави МЗС України Дмитра Кулеби щодо безальтернативності повернення Криму та міжнародного покарання Росії. На це президент Чехії зазначив, що Заходу варто утримуватися від підтримки того чи іншого сценарію.

"Нам треба бути обережним у тому, щоби підштовхувати Україну до певного результату. Можливо, у якийсь момент Україна змінить своє бачення", — додав він.

Також він висловив стурбованість щодо того, що різкі сценарії для Росії призведуть до її розпаду. 

"Можливо, що це призведе до розвалу Росії... Якщо буде розвалена Росія, то у нас може бути більше проблем, нам не буде з ким вести переговори про роззброєння", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Російська Федерація повинна зазнати поразки у війні з Україною. Військова допомога Заходу є способом стримувати інші російські напади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2023 21:02