Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Десять "волонтерів" отримали дозвіл на виїзд через систему "Шлях", але не повернулися в Україну

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін видав дозволи на виїзд за кордон через систему "Шлях" для десяти представників волонтерських організацій "Єдина Україна" й "Аджалик". Однак ті не повернулися в Україну.

Про це Олександр Прокудін повідомив у відеозверненні на своєму Telegram-каналі.

"Волонтери — незамінна підтримка держави та війська. Але, на жаль, є ті, хто спекулює на темі благодійності. На превеликий жаль, не всі, хто називає себе благодійниками, такими є насправді. Деколи за словом "допомога" приховують свої корисливі цілі", — зазначив він.

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації видав розпорядження про дозвіл на перетин кордону для представників організацій "Єдина Україна" й "Аджалик". Вони виїхали за межі країни та привезли обіцяну гуманітарну допомогу, зробили фото, відзвітували. Однак після цього вдруге вирішили виїхати та не повернулися назад в Україну.

Він зазначив, що йдеться про десять осіб. Нині розпорядження про їх виїзд скасовані. Прокудін звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факт незаконного перетину державного кордону.

"Співпрацюємо, аби притягнути їх до відповідальності. Ці недоорганізації більше не отримають погодження на виїзд за кордон. Звертаюся до всіх "розумніших за інших". Ви порушуєте закон. І обовʼязково нестимете відповідальність", — підсумував Олександр Прокудін.

Нагадаємо, що телеведучий з "24 каналу" Олексій Печій втік з України, скориставшись отриманою акредитацією на саміт Європейського Союзу. Він проходив з 14 по 15 грудня у Брюсселі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 23:06