Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Деякі пенсіонери до кінця серпня отримають додаткові виплати

Громадяни України, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують іншої грошової допомоги від міжнародних організацій, можуть отримати додаткові виплати. Йдеться про допомогу від Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй.

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, ця програма фінансується коштами Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського союзу, Швеції, Швейцарії та приватних донорів. 

"На сьогодні ця програма успішно діє, понад 470 тисяч українських пенсіонерів вже отримали виплати від ВПП ООН на суму 2,01 мільярдів гривень", — зазначили у міністерстві.

Наразі дію цієї програми було продовжено до кінця грудня 2024 року. Так, перша заступниця очільника Мінсоцполітики Дарія Марчак наголосила, що міністерство веде активну взаємодію з міжнародними партнерами. Це потрібно для того, щоб в умовах обмеженого фінансового ресурсу забезпечити підтримку саме тим громадянам, які цього потребують найбільше.

"Спільний проект з ВПП ООН став успішним прикладом саме такої синергії, адже, завдяки йому, стало можливим надати допомогу найбільш вразливим українцям похилого віку, які не мали можливості самостійно звернутись по неї", — наголосила Марчак.

Так, пенсіонери, які мешкають у зоні бойових дій і отримують пенсію менше ніж 3250 гривень, мають можливість отримати додаткові виплати. Водночас ці доплати доступні лише тим, хто з 1 березня 2023 року не отримував жодної додаткової допомоги від міжнародних організацій або виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. 

У Мінсоцполітики наголошують, що спеціально звертатись за призначенням додаткової виплати не потрібно. ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, наявної у базах даних Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше Луганська обласна державна адміністрація повідомляла, що деякі громадяни України можуть подати заявку на отримання разової грошової виплати до Дня Незалежності. Йдеться про ветеранів війни, які проходять службу та не є пенсіонерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.08.2024 12:07