Фото: Pixabay

Деякі українці можуть отримати від держави 100 тис. грн: хто саме і як

Міністерство соціальної політики перезапускає програму "Рука допомоги", яка спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи. На реалізацію програми державою виділено 9,6 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.  

Програму було розроблено спільно зі Світовим банком. За два роки — з 2016 по 2018 — 237 підприємців змогли започаткувати власну справу. Пілотна програма діяла у Львівській, Полтавській, Харківській, Донецькій, Житомирській та  Чернігівській областях.

Суть програми в тому, що вона надає можливість непрацюючим працездатним особам з малозабезпечених сімей отримати одноразову безвідсоткову кредитну допомогу у розмірі до 100,5 тис. грн для відкриття чи розвитку власного бізнесу. Ці кошти можна витратити на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи

Виділені кошти необхідно буде повернути після закінчення трирічного строку з дати її отримання, однією сумою (протягом 30 календарних днів). Кошти непотрібно буде повертати, якщо податки, збори та єдиний соціальний внесок сплачені на суму,  що перевищує розмір допомоги.

Для отримання пільгового кредиту необхідно звернутися до Центру зайнятості за місцем проживання та надати заяву про надання фінансової допомоги, бізнес-план і довідку про несудимість.

Після розгляду пакета документів відповідною комісією, претендент отримає письмове повідомлення про прийняте рішення. Якщо рішення позитивне, необхідно створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення.

Нагадаємо, у 2023 році уряд передбачив 1,8 млрд грн в рамках держаної програми "Власна Справа". Близько 7 тис. українців зможуть отримати від 50 до 250 тис. грн для започаткування власного бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.02.2023 06:32