Юрій Содоль. Джерело: "АрміяInform"

Дії генерала Содоля під час наступу росіян на Харківщині розслідуватиме ДБР

Щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля, який керував обороною на Харківському напрямку, проведуть розслідування. За справу взялося Державне бюро розслідувань. Воно перевірить у тому числі факти, на яких наголошував начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії України Богдан Кротевич.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Журналісти дізналися, що ДБР відповіло Кротевичу. Його заяву за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командира оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Юрія Содоля розглянуто та за результатами опрацювання — приєднано до матеріалів кримінальної справи щодо обставин прориву російськими військовими кордону в Харківській області.

У ній, серед іншого, надається правова оцінка діям військового командування "Хортиці" під час планування та проведення оборонних операцій на ввіреному напрямку.

У Державному бюро розслідувань пообіцяли представнику "Азову", що викладені ним обставини ретельно перевірять.

Нагадаємо, що 24 червня президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Раніше начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав на нього заяву до Державного бюро розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 12:10