На фото: Юрій Содоль. Джерело: "Арміяінформ"

Начштабу "Азова" подав заяву в ДБР на генерала Содоля: просить розслідувати великі втрати, — ЗМІ

Начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань (ДБР) із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил Збройних сил України. Йдеться про генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на коментар Державне бюро розслідувань.

За даними видання, у ДБР підтвердили, що така заява надійшла. На даний час з нею працюють слідчі. Прізвище генерала в Бюро не назвали, але за даними джерел "Української правди", йдеться саме про Юрія Содоля.

Вказується, що Кротевич звинувачує генерала-лейтенанта в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами. Зокрема, за його словами, ці дії Содоля призвели до втрат великої частини території України. Начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії просить перевірити командувача на факт співпраці з Російською Федерацією.

Богдан Кротевич написав пост у Telegram, де він підтвердив вищесказане та заявив, що готовий свідчити у справі.

"Написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал. І всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99% військових його ненавидять за те, що він робить. Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює. Тому відмічу, що це моє особисте рішення і наслідки я повністю візьму на себе", — йдеться у повідомлення.

Варто зазначити, що Юрій Содоль обійняв посаду командувача Об'єднаних сил Збройних сил України 19 лютого 2024 року.

Нагадаємо, на початку травня перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко заявив, що для встановлення винних у справі про прорив російських військ у Харківській області необхідно вивчити секретні документи. При цьому вище військове керівництво України сприяє розслідуванню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 14:55