Фото: Міноборони

Дії Росії у Чорному морі загрожують всьому вільному світу, — Умєров

Дії Російської Федерації у Чорному морі загрожують не лише Україні, а й цілому світу. Агресор продовжує атакувати не лише українські торгові кораблі, а й судна інших держав.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на засіданні Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи (РМО ПСЄ) в Анкарі, повідомляє прес-служба Міноборони.

За його словами, питання безпеки у Чорному морі є важливим не лише для України чи Південно-Східної Європи, але і для всього вільного світу.

"Росія атакує торгові кораблі під прапорами третіх країн і буде продовжувати доти доки матиме змогу. Ніякі домовленості з росіянами не працюють. Вони роблять лише те, що їм хочеться: терор, голод, нестабільність", — додав Умєров.

Міністр оборони України закликав партнерів продовжити спільні скоординовані дії для продовження роботи коаліцій з танкової підготовки, авіаційної коаліції з тренувань українських пілотів на F-16, ІТ-коаліції а також коаліції з розмінування.

"Лише зазнавши поразки в Україні, Російська Федерація не зможе ніколи нікого шантажувати та нікому погрожувати", — наголосив міністр.

Також Умєров подякував учасникам за підтримку у складний для України та визначальний для Європи та світу час.

"Майбутнє визначають дії. Своєю підтримкою України ви не лише допомагаєте нам захистити наш народ і державу. Ви будуєте безпечне майбутнє для своїх громадян на покоління вперед", — додав він.

Нагадаємо, 5 жовтня турецьке вантажне судно підірвалось на міні у Чорному морі. Інцидент трапився біля берегів Румунії. Після вибуху судно стало на якір, щоб з’ясувати наслідки пошкодження, і приблизно через три години продовжило рух. Ніхто з членів команди не постраждав.

Також у вересні приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, воно натрапило на морську міну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 21:27