Фото: Шарль Мішель. Джерело – Офіс президента

Очільник Євроради пояснив, чому український контрнаступ не можна вважати провальним

Європейський Союз повинен продовжувати підтримувати Україну зброєю, адже Сили оборони здобули чимало перемог під час контрнаступу. Успішними, зокрема, стали операції у Чорному морі та на лівому березі Дніпра.

Таку заяву зробив глава Європейської ради Шарль Мішель, пише Kyiv Independent. Він також навів два приклади, які, на його думку, спростовують твердження про так званий "провальний" контрнаступ України.

"По-перше, те, як українська армія досягла величезного прогресу в Чорному морі, є надзвичайно важливим. Це великий крок у правильному напрямку. По-друге, нещодавній прогрес, досягнутий на лівому березі Дніпра, також дуже важливий", — зауважив Мішель.

Очільник Євроради додав, що Євросоюз повинен підтримувати Україну у військовому плані.  Союзники мають тренувати українських військовослужбовців, так і постачаючи їм зброю.

"Нинішня ситуація показує, що нам потрібно прискорити й наростити наше виробництво, щоб підтримати Україну. А також тому, що в майбутньому ми розуміємо, що ЄС, який є дуже сильним економічним гравцем, є дуже сильним і потужним з погляду поширення спільних стандартів і внутрішніх норм по всьому світу", — додав посадовець.

Раніше Шарль Мішель запросив президентів України Володимира Зеленського та Молдови Маю Санду на зустріч щодо початку перемовин про вступ до ЄС, яка відбудеться у грудні.

Нагадаємо, Європейський Союз представив державам-членам рамки для надання Україні довгострокових зобов’язань у сфері безпеки. Вони містять механізм тривалої військової підтримки, навчання українських військ і допомогу в розвитку оборонної промисловості країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 20:36