Фото: Національна поліція України

Дістав гранату та вимагав віддати гроші: в Одесі іноземець намагався пограбувати магазин (фото)

В Одесі чоловік за допомогою гранати намагався пограбувати магазин. Злодій погрожував продавчині боєприпасом та вимагав віддати гроші з каси.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, про подію, що сталася кілька днів тому, правоохоронцям повідомили працівники охоронної фірми, яких викликала потерпіла.

За даними слідства, до приміщення крамниці увійшов незнайомий продавчині громадянин і почав погрожувати їй предметом, схожим на гранату. Він також вимагав у жінки віддати йому гроші з каси магазину. Втім, щойно вона взяла телефон і пригрозила викликати охорону, зловмисник втік.

"Для встановлення та пошуку правопорушника були залучені працівники територіального відділу поліції. Менш ніж за добу поліцейські розшукали нападника. Ним виявився 39-річний раніше судимий за спричинення тілесних ушкоджень та залишення в небезпеці уродженець іншої держави, який тимчасово мешкав в Одесі", — зауважили правоохоронці.

Під час обшуку у помешканні фігуранта поліцейські вилучили ручну осколкову гранату, яка, попередньо, є придатним до вибуху боєприпасом. Її скерували на експертизу. Зокрема, свої дії чоловік пояснив впливом алкоголю, який він вживав напередодні злочину у великій кількості.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України). Наразі правоохоронці розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

"Як саме до чоловіка потрапила граната, поліцейські встановлюватимуть в ході подальшого слідства", — додали у поліції.

Нагадаємо, у травні у Львові іноземець пограбував ресторан у центрі міста. Злочинця затримали, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.10.2024 02:56