Фото: Національна поліція України

Схопив за шию та вдарив кулаком в обличчя: на Вінниччині чоловік побив й пограбував пенсіонерку, яка його прихистила

На Вінниччині 42-річний чоловік побив та пограбував 73-річну пенсіонерку, яка прихистила його зі співмешканкою у своєму домі. За цей злочин йому загрожує до 10 років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, чоловік та його співмешканка проживали в одній із кімнат будинку потерпілої та мали допомагати їй у хатніх справах.

За даними слідства, у четвер, 12 вересня, чоловік зайшов до кімнати власниці домогосподарства, схопив її за шию та двічі вдарив кулаком в обличчя. Після чого зловмисник забрав мобільний телефон та 1600 гривень й втік у невідомому напрямку.

"За декілька годин поліцейські розшукали та затримали грабіжника біля автовокзалу Вінниці. Фігурант мав намір виїхати з міста, аби уникнути відповідальності. Слідчі вилучили викрадене майно в повному обсязі", — зауважили у поліції.

Правоохоронці додають, що раніше підозрюваний провів за ґратами 12 років за убивство, яке він скоїв у Миколаївській області. Також фігурант є обвинуваченим у скоєнні майнового злочину, вчиненому у Козятині Вінницької області. Слідчі повідомили затриманому про підозру у грабежі (ч. 4 ст. 186 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Вінниччині чоловік побив та пограбував пенсіонерку

Фото: Національна поліція України

Нагадаємо, раніше на Львівщині чоловік побив та пограбував 95-річного пенсіонера. За даними поліції, зловмисник побив власника будинку, завдавши йому тілесних ушкоджень, заволодів усім цінним майном, яке було в домі, та втік. За побиття та пограбування пенсіонера йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.09.2024 02:27