Фото: Укрзалізниця

Для безпеки пасажирок: "Укрзалізниця" запровадить жіночі купе

Компанія "Укрзалізниця" працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. У зв'язку з цим в Україні можуть запровадити жіночі купе.

Про це повідомили в прес-службі "Укрзалізниці"

Зазначається, що наразі вже розробляються IT-рішення та зміни до нормативних актів. Також компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Як повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця Євген Лященко, фахівці спираються на світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Так, в Україні планують запровадити комплекс заходів: тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань. 

"Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" із жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", — зазначив Лященко.

У компанії зауважують, що на першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через власний мобільний застосунок "Укрзалізниці".

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2023 14:33