Фото: ua.news

Для чого Путін кидає у Бахмут елітні війська: роз'яснення ЗСУ

У Бахмуті з'явилися елітні підрозділи армії РФ. Причиною цього стали шалені втрати "вагнерівців".

Про це повідомили у Східному угрупованні військ ЗСУ.

У Бахмуті з'явилися російські десантники.

"Те, що там з'явилися десантники, це не підсилення. "Вагнер" отримує дуже великі втрати, тому змушений підтягувати додаткові підрозділи регулярного війська — десантників і мотострілків для того, щоб поповнити угрупування на цьому напрямку", — зазначили військові.

У ЗСУ наголосили, що російські підрозділи десантників, які воюють у Бахмуті, вже також зазнали втрат. Їх доукомплектують "мобіками".

Військові додали, що вбитими росіяни втрачають у Бахмуті щодоби близько сотні осіб. Крім того, є поранені та важкопоранені.

"У них дуже важкі втрати, особливо зараз цей потік з в'язниць російських не дуже продовжується. Це найагресивніше угрупування, "Вагнера" саме, яке проявляло найбільшу агресивність, найбільшу динаміку атак, вони його потенціал втрачають", — кажуть у ЗСУ.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що Росія показово намагається вдавати, що ситуація в окупованих містах та селах України нормалізується. Насправді ж значна частина цих територій має вкрай обмежений доступ до базових послуг для громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2023 16:01