Фото: Telegram-канал Мінцифри

Для кого в липні запрацює бронювання в "Дії": Федоров назвав особливу категорію

Вже на початку липня у застосунку "Дія" з'явиться послуга електронного бронювання. Вона на перших етапах буде доступною лише для критично важливих для країни підприємств.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Посадовець наголосив, що його команда активно працює над електронним бронюванням на порталі "Дія". 

"Спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни. На початку липня плануємо розпочати бета-тест", — написав він.

Раніше Федоров пояснював, що на першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

Так, якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник:

  • через портал "Дія"подасть списки працівників та засвідчить електронним підписом заяву;
  • далі "Дія" автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і, чи є про неї дані в "Оберегу";
  • керівник отримає відповідь про бронювання працівника в кабінеті на порталі "Дія", а в людини оновиться про це інформація в Резерв+;
  • якщо в бронюванні відмовили, керівник також отримає відповідь у кабінеті на порталі "Дія".

Федоров додав, що якщо громадянин хоче отримати паперове підтвердження, то така можливість також буде. І обидва формати однаково чинні. Орієнтовно послугу запустять на початку липня.

Нагадаємо, українці, які тривалий час проживають за кордоном, можуть ставати на військовий облік без особистого візиту до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 21:37