На фото: Антоніо Таяні. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Італія надасть Україні додаткову батарею ППО Samp-T

Рим продовжує надавати Києву беззастережну допомогу у військовій, цивільній та фінансовій галузях. Незабаром Італія відправить до України другу батарею зенітного ракетного комплексу Samp-T.

Як повідомив міністр закордонних справ країни Антоніо Таяні, президент Володимир Зеленський ніколи не просив більше, ніж дає Рим. 

Він наголосив, що кожна держава сама вирішує, як використовувати свою військову допомогу у двосторонніх відносинах з Києвом. Міністр додав, що вважає позицію Сполучених Штатів Америки щодо ударів західною зброєю по російській територію "дуже обережною". 

"Є позиція НАТО, яка говорить, що Альянс не бере участі у війні, і американці здаються мені дуже обережними", — зауважив очільник МЗС Італії.

Таяні також має сподівання, що до кінця року вдасться організувати "значущу мирну конференцію" щодо України.

"Ми надали Києву беззастережну допомогу, військову, цивільну, фінансову, зараз ми збираємося відправити другу батарею Samp T для захисту українського населення", — додав міністр.

Що відомо про Samp-T

Французько-італійський наземний зенітно-ракетний комплекс. Він призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів, а також протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об'єктів від масованого нападу широкого класу повітряних цілей. Така система має дальність виявлення цілей до 80 кілометрів. Вона може запускати вісім ракет за 10 секунд.

Нагадаємо, раніше уряд Норвегії повідомляв, що Осло надасть Києву додаткові 48 мільйонів євро. Їх скерують на закупівлю дронів і засобів протиповітряної оборони.

Варто зауважити, що Норвегія вже зробила внесок у закупівлю засобів протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, артилерійських боєприпасів, транспортних засобів, інженерних машин, кранів, запасних частин і обладнання для обслуговування українських платформ і малих катерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2024 02:28