Підписання меморандуму між Україною й Італією. Джерело: ambkiev.esteri.it

Україна й Італія тісніше співпрацюватимуть у боротьбі з корупцією

Меморандум про наміри щодо співпраці підписали керівник Національного антикорупційного органу Італії (ANAC) Джузеппе Бусіа та директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос.

Про це повідомило посольство Італії в Україні. Там зазначили, що меморандум про наміри між ANAC і НАБУ спрямований на "інтенсифікацію співробітництва у боротьбі з корупцією та посилення прозорості в адміністративній сфері" та передбачає, зокрема, обмін практиками, набутим досвідом та методологіями розслідувань.

"Спільною метою є підвищення ефективності антикорупційних заходів з одночасним просуванням культури законності та доброчесності у відповідних країнах", — ідеться в повідомленні.

За словами посла Італії в Україні Карло Формози, співпраця між антикорупційними відомствами двох країн сприяє "створенню прозорішого та сприятливішого середовища для залучення інвестицій і економічного розвитку".

Посольство Італії в Україні продовжуватиме активно підтримувати цю співпрацю, сприяючи подальшим обмінам та спільним ініціативам між ANAC і НАБУ.

Суд в Італії вирішив, що 57 українських дітей залишаться в Італії, їх розмістять у трьох центрах у Бергамо. Це сироти у віці від шести до 16 років, вивезені з Бердянська після повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2024 18:10