Фото: Ален Берсе. Джерело – twitter.com/SwissUA

До Києва прибув екс-президент Швейцарії Ален Берсе: він є кандидатом на посаду генсека Ради Європи

Колишній президент Швейцарії Ален Берсе, який є кандидатом на посаду генерального секретаря Ради Європи, прибув до Києва. Він сприятиме підтримці України проти російської агресії.

Про це у соцмережі X повідомляє посольство Швейцарії в Україні.

"Колишній президент Швейцарії та кандидат на пост генерального секретаря Ради Європи Ален Берсе прибув до Києва", — пише швейцарське посольство.

У відомстві уточнили, що в центрі уваги цього візиту — роль Ради Європи у підтримці Києва проти агресії РФ та "у забезпеченні відповідальності та справедливості".

Хто претендує на посаду генсека Ради Європи

Джерела підтвердили, що в Комітеті міністрів Ради Європи зареєстровані три кандидатури: Індрек Саар, Дідьє Рейндерс та Ален Берсе.

Дідьє Рейдерс — чинний єврокомісар з питань юстиції від Бельгії. Він ще у 2019 році змагався за посаду генсека Ради Європи, але програв Пейчинович-Бурич на виборах.

Індрек Саар — естонський політик і актор, колишній міністр культури та колишній лідер естонських соціал-демократів.

Ален Берсе — політик зі Швейцарії, соціал-демократ, який протягом 2023 року був президентом Швейцарії та відвідав Україну, перебуваючи на цій посаді.

Нагадаємо, що 27 листопада Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалило склад спеціального комітету зі становища дітей України. Він працюватиме над питаннями порушення прав українських дітей російськими окупантами. Про це повідомила українська депутатка, членкиня делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 10:32