Фото з відкритих джерел

До України завезли небезпечний овоч, який може спричинити проблеми зі здоров'ям

Із Польщі до України завезли партію небезпечних заморожених броколі. У них виявили діючу речовину для боротьби зі шкідниками.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Інформація про неякісний товар надійшла 5 червня. У заморожених суцвіттях броколі, що експортувались з Польщі, виявили хлорпірифос. Відзначимо, цю речовину застосовують як контактний інсектицид широкого спектру дії. Серед симптомів отруєння ним — біль у животі та втрата гостроти зору.

Постачальником товару є Prosto Frosto Sp. z o.o.із Катовіце. Отримувач в Україні — ПП "Здоровий продукт", вул. 47/154, м. Київ.

"Звертаємо увагу операторів ринку, у разі наявності в обігу зазначеної продукції, просимо вжити заходи щодо вилучення її з обігу відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а також проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня до України завезли небезпечну кукурудзу, із якої виготовляють попкорн. У продукті також виявили хлорпірифос.

Раніше в Україні виявили партію небезпечних горіхів, які можуть спричиняти тяжке отруєння, хвороби печінки й набряк мозку. Горіхи експортувались з України через Румунію до Німеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.06.2023 10:22