Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

До зими українці можуть проводити значну частину дня без світла, — FT

Атаки російських окупантів на енергосистему України завдали серйозних ушкоджень. До зими українці можуть проводити значну частину доби без світла в оселях.

Як повідомляє видання Financial Times, посилаючись на власні джерела, суботня атака росіян на українську енергетику була "руйнівною". Ймовірно, це означатиме, що до зими українці будуть проводити значну частину свого дня без електрики.

Зазначається, що лише внаслідок обстрілу в суботу, 1 червня, було втрачено 1,2 ГВт електроенергії, а інфраструктура, яка відіграє значну роль у транспортуванні газу з підземних сховищ, які розташовані у західній частині України, зазнала значних ушкоджень. 

Відповідаючи на питання журналістів, якими будуть наступні місяці в енергосистемі України, неназваний український чиновник відповів, що українці повинні підготуватися до життя у холоді та темряві. Інший чиновник у коментарі виданню заявив, що "це наша нова норма".

Нагадаємо, 4 червня офіційний Telegram-канал Одеси повідомив, що через відключення світла на маршрутах скоротять кількість тролейбусів і трамваївОдеситів закликали планувати свої поїздки завчасно, адже інтервали руху громадського електротранспорту збільшуються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.06.2024 13:52