Фото: Facebook Сергій Корецький

Добовий видобуток понад 50 тонн: "Укрнафта" запустила нову свердловину на Сході України

"Укрнафта" запустила в роботу нову свердловину на Сході України з початковим дебітом 51,4 тонни на добу. Її глибина майже 3000 метрів.

Про це повідомив гендиректор підприємства Сергій Корецький.

"Укрнафта" запустила в роботу чергову високодебітну свердловину на Сході України. Працювали власним буровим верстатом", — написав він у Facebook.

За його словами, в процесі буріння залучити власні розробки: відділ промислової хімії та аналізу керна на основі базової рецептури розробив бурову промивальну рідину, яку використали до глибини 2013 метрів. Корецький пояснив, що це дозволило зменшити коефіцієнт кавернозності стовбура та мінімізувати витрати на хімреагенти та матеріали. Своєю чергою це зекономило компанії мільйони гривень.

Зазначається, що загальна глибина нової розвідувальної свердловини — 2919 метрів. Початковий дебіт складає 51,4 тонни на добу практично безводної нафти. Обводненість складає 2-3%.

Фото: Facebook Сергій Корецький

Фото: Facebook Сергій Корецький

"Перспективний поклад в серпухівських відкладах розкритий пілотним стовбуром в інтервалі 2894-2898 метрів. В розрізі свердловини розкрито ще три перспективних поклади в серпухівських та башкірських відкладах. Тому, після відпрацювання цих покладів, буде пробурено горизонтальну частину свердловини з метою розробки запасів нафти покладу у башкірських відкладах", — підкреслив Корецький.

Гендиректор компанії також подякував усім спеціалістам "Укрнафти" за ефективну працю. 

"Дякую усім спеціалістам "Укрнафти", які безупинно та ефективно працюють над тим, щоб країна мала власний ресурс", — додав він.

Нагадаємо, нещодавно компанія "Нафтогаз" повідомляла, що у Карпатах знайдено нове родовище газу. Свердловина встановила рекорд видобутку в регіоні за останні 20 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.12.2023 17:59