Скриншот із відео

Додаткові системи Patriot, фронт та Саміт миру: Зеленський провів перемовини із Шольцом

У середу, 10 липня, у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Про це повідомив Офіс президента.

Так, під час перемовин український лідер відзначив критичну важливість термінового постачання в Україну додаткових систем протиповітряної оборони.

"Заява щодо постачання додаткових систем Patriot є важливою, і ми вдячні Німеччині та партнерам за такий крок. Водночас нам потрібно більше допомоги для протидії російським ударам із повітря: більше систем ППО та літаки F-16", — зазначив Зеленський.

До того ж лідери разом засудили російську атаку на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. Своєю чергою, Зеленський подякував за готовність Німеччини прийняти її пацієнтів.

Крім того, український гарант розповів Шольцу про ситуацію в повітряному просторі та на фронті, зокрема на Харківському напрямку та Сході нашої України. Також лідери обговорили стратегії боротьби з носіями російських керованих авіабомб та розвідувальними дронами.

"Окремо приділили увагу результатам першого Саміту миру та майбутнім заходам щодо їх втілення. Під час зустрічі також йшлося про практичну реалізацію рішення G7 щодо виділення Україні 50 мільярдів доларів за рахунок заморожених російських активів", — резюмували в ОП.

Нагадаємо, як очікується, 11 липня президенти Сполучених Штатів Америки Джо Байден і України Володимир Зеленський проведуть переговори. Лідери країн зустрінуться перед засіданням Ради НАТО — Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 20:20