Фото: Pexels

Долар прискорив зростання: який курс НБУ встановив на середу

Національний банк України продовжує підвищувати курс долараСтаном на середу, 13 грудня, регулятор встановив курс гривні до долара на рівні 36,98 гривні за один долар, тобто гривня послабилася на 18 копійок.

Про це свідчать дані на сайті НБУ.

Офіційний курс у вівторок становив 36,87 гривні за один долар. На готівковому ринку у вівторок курс зріс на 20 копійок — до 37,75 гривні за долар.

У середу офіційний курс гривні до євро встановили на рівні 39,94. У вівторок, 12 грудня, офіційний курс гривні до євро становив 39,67.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Нагадаємо, Національний банк з 3 жовтня впровадив керовану гнучкість обмінного курсу. Новий режим має посилить стійкість української економіки та валютного ринку. Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

В установі наголошують, що новий курсовий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку та зменшуватиме ризики накопичення валютних дисбалансів, які може генерувати тривале утримання фіксованого курсу. Також керована гнучкість офіційного курсу стане важливою передумовою для повернення до інфляційного таргетування в майбутньому.

Додамо, за прогнозами аналітиків інвестиційної компанії Dragon Capital У 2024 році гривня дещо ослабне. Середній курс за рік очікують на рівні 37,3 гривні за один долар, що на 80 копійок більше, ніж цьогорічний курс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.12.2023 18:59