Фото: Дональд Туск. Джерело – Офіс президента України

Дональд Туск: "Польща готова виробляти електроенергію для України"

Польща працює над можливістю спалювати польське вугілля, не оплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за гроші Євросоюзу передавати Україні.

Таку заяву під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України перед настанням зими", — наголосив Туск.

Польський прем'єр також підкреслив, що всі об'єкти енергетики в Україні перебувають під загрозою атак з боку РФ "з очевидних причин".

"На цей час ми працюємо над тим, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, якого в нас зараз багато, щоб не платити за його спалювання, тобто за викиди, а електроенергію, вироблену польськими електростанціями з польського вугілля за європейські гроші, через наявний енергоміст спрямовувати до України", — йдеться у заяві глави польського уряду.

За словами Туска, "загалом проблему з електроенергією це звісно, не вирішить, але може хоча б частково допомогти Україні пережити цю важку зиму".

"І ми заохочуватимемо всіх наших партнерів до пошуку креативних ідей", — резюмував Дональд Туск.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури. Зокрема, про влучання у підстанції повідомила прес-служба ДТЕК. У компанії зазначили, що у Голосіївському та Шевченківському районах були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 18:11