Допомога США посприяє Україні здійснити контрнаступ у 2025 році, — Білий дім

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що після отримання військової допомоги США на суму понад 60 мільярдів доларів Україна  зможе розпочати новий контрнаступ у 2025 році.

Про це повідомляє Financial Times.

Посадовець наголосив, що поки що він все ще очікує "прогресу Росії в найближчий період" на полі бою, попри затверджене фінансування для України від США, тому що "не можна миттєво перемкнути перемикач".

Водночас Салліван зауважив, що завдяки новій допомозі від США Україна матиме спроможність "утримати лінію" та "забезпечити протистояння російському нападу" упродовж 2024 року. 

"Його (Джейка Саллівана, — ред.) коментарі щодо потенційного контрнаступу з боку України є найчіткішою артикуляцією Білого дому щодо того, як він бачить розвиток конфлікту, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді", — йдеться в публікації.

Зазначається, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування з боку Конгресу США та схвалення Білого дому.

Нагадаємо, Україна в березні отримала рекордну суму допомоги від міжнародних партнерів. Йдеться про понад дев'ять мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 08:57