Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єра України

Україна в березні отримала рекордний обсяг міжнародної допомоги: Шмигаль назвав суму

Україна в березні отримала рекордну суму допомоги від міжнародних партнерів. Йдеться про понад дев'ять мільярдів доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, у березні 2024 року уряд залучив рекордну суму від союзників — понад дев'ять мільярдів доларів. Минулого місяця Україна отримала ще 1,5 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility.

Шмигаль додав, що Україна за чотири місяці поточного року вже залучила близько 12 мільярдів доларів фінансової допомоги.

Яка сума від партнерів необхідна Україні у 2024 році 

Раніше Шмигаль повідомляв, що у 2024 році Україна країна потребує щонайменше 37 мільярдів доларів від партнерів. Ключовими донорами, за словами прем'єра, є США, Євросоюз, Японія, Канада та Міжнародний валютний фонд (МВФ), а загалом Україні фінансово допомагають десятки країн світу.

Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що щомісячна потреба у зовнішньому фінансуванні державного бюджету України у 2024 році становить близько трьох мільярдів доларів. За його словами, подальша ритмічна бюджетна допомога життєво необхідна для забезпечення соціальних видатків. Він підкреслив, що не можна допустити затримку в залученні зовнішнього фінансування. 

Нагадаємо, за прогнозом НБУ, у 2024 році Україна може отримати 38 мільярдів доларів бюджетної допомоги від міжнародних партнерів. Ці кошти необхідні нашій державі для забезпечення усіх потреб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.05.2024 20:24