Затримання куратора й ухилянта. Джерело: ДПСУ

"Дорого та небезпечно": прикордонники зупинили "куратора" та "клієнта", який утікав у Румунію

На Буковині прикордонники викрили схему, в якій брали участь "куратор" і ухилянт. Останній намагався нелегально виїхати до Румунії.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Прикордонники розповіли, що вони зупинили для перевірки мікроавтобус. Місцевий водій віз переправити через кордон пасажира, а в іншому зупиненому авто їхав організатор схеми, який дистанційно координував дії переправника-водія.

За незаконну "подорож" до Румунії він вже отримав від "клієнта" 6 500 євро.

"Затриманих порушників передано до Нацполіції. Організатору та його поплічнику загрожує кримінальна відповідальність", — зазначили в Державній прикордонній службі України.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії на території України запровадили воєнний стан. Чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків. Водночас є й ті, хто намагається уникнути закону та пробує "допомагати" іншим втекти з країни чи уникнути мобілізації за грошову винагороду. Правоохоронці регулярно ліквідовують подібні "схеми".

Нагадаємо, що в грудні Національна поліція затримала організаторів корупційних схем у різних регіонах України. За гроші вони пропонували потенційним призовникам організувати "підстави" для уникнення мобілізації. Вартість таких послуг коливалася від 400 до 6 000 доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 17:15