Затримана організатора корупційної схеми. Джерело: Нацполіція

Поліція викрила чотири різні схеми для ухилянтів у різних регіонах України

Національна поліція затримала організаторів корупційних схем у різних регіонах України. За гроші вони пропонували потенційним призовникам організувати "підстави" для уникнення мобілізації. Вартість таких послуг коливалася від 400 до 6 000 доларів.

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Київ

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області та слідчі Подільського управління поліції затримали проректора вищого навчального закладу. Він отримав від студента магістратури 1 200 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне й успішне складання ним сесії, аби останнього не відрахували з вишу.

Черкащина

Працівники обласного управління стратегічних розслідувань і слідчі обласної поліції викрили адвоката та місцевого мешканця, які за суму 5500-6000 доларів обіцяли громадянину зробити його непридатним до служби.

"Таке питання мали вирішити завдяки своїм корупційним звʼязкам у військово-лікарських комісіях територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Обидвох затримали під час отримання 5 500 доларів і 10 000 гривень", — ідеться в повідомленні.

Житомирщина

Працівники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області та слідчі Нацполіції затримали лікаря-члена лікарсько-консультативної комісії. Він отримав 13 000 гривень за встановлення фіктивного діагнозу отримання "хворим" групи інвалідності терміном на два роки.

Чернігівщина

Оперативники територіального управління стратегічних розслідувань викрили одного з керівників квартирно-експлуатаційного відділу. Він отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині. Таке працевлаштування дозволило б йому нести службу трохи далі від фронту.

"Викритим особам повідомлені підозри. З’ясовують обставини щодо обрання їм запобіжних заходів", — зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, в Державній прикордонній службі України повідомляли, що протягом доби, 6 грудня, прикордонники затримали 14 нелегальних "туристів". Ухилянти намагалися покинути територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 15:13