На фото: безпілотний автомобіль. Джерело Motor1.com

Скільки людей бояться безпілотних авто: неочікувані результати дослідження

На сьогодні безпілотні автобуси, таксі та автівки не є дивиною чи новинкою, але попри це люди продовжують їх боятись. Згідно з даними Американської асоціації автомобілістів, у 2024 році 66% людей бояться автономних транспортних засобів.

Про це повідомляє Motor1.com.

Дослідження показало, що з часом все більше людей боїться безпілотних автомобілів. Ще у 2022 році лише 55% людей недовіряли таким транспортним засобам, а вже 2023-го 68% опитаних бояться безпілотних автівок.

Якщо ж сказати про тих, хто все ж довіряє безпілотним технологіям, то це стосується лише 9% людей. Загалом, покупцям авто більше подобаються різні безпекові функції на кшталт автоматичного гальмування заднім ходом чи підтримки смуги руху. 

Однак покупці повинні скептично ставитися, навіть до цих систем допомоги водієві, оскільки інше дослідження AAA (Американської асоціації автомобілістів) виявило, що вони не завжди надійні. Нещодавно організація дослідила ефективність систем автоматичного заднього гальмування. Лише один автомобіль уникнув зіткнення з пішоходом, який стояв позаду авто.

Нагадаємо, вчені вже обговорюють можливість дозволити нейромережам самовдосконалюватися та експериментувати. Розроблені нейромережі мають, як і люди, навчатися власними силами, самовдосконалюватися. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 22.03.2024 02:30