Ігор Смілянський. Скріншот з відео.

Доставка "Укрпоштою" стане швидшою: які зміни готує компанія

Державний поштовий оператор "Укрпошта" завершив встановлення автоматизованих сортувальних ліній на логістичному терміналі у Києві. Нове обладнання дає змогу обробляти 18 тисяч посилок за годину, або ж близько 400 тисяч відправлень на добу. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що йдеться про міжнародні великі та дрібні відправлення. Загалом компанія планує автоматизувати потужності  всіх терміналів та завершити трансформацію логістичної мережі у першому півріччі поточного року.

"Упродовж першого півріччя Укрпошта автоматизує потужності ще у шести сортувальних терміналах (в Одесі, Києві ("Київ-Лівий"), Дніпрі, Львові, Харкові та Хмельницькому), відмовившись від ручного сортування", йдеться у повідомленні.

У планах "Укрпошти" відкриття у другому кварталі 2024 року інноваційного логістичного термінала "Київ-Лівий", в якому працюватиме ще один центр обробки міжнародних посилок, що суттєво зменшить терміни обробки. 

Наступним кроком "Укрпошти" стане автоматизація сортування листів, газет та комплектування замовлень лікарських засобів. Також у 2024 році поштовий оператор планує перезавантаження ключових сервісів та процесів, щоб максимально диджиталізувати послуги та зробити їх більш зручними для клієнтів.

"У 2023 році "Укрпошта" збільшила кількість відправлень на 40%. Це означає, що клієнти довіряють компанії, а ми, своєю чергою, прагнемо бути кращими для них. Нове обладнання підвищить нашу продуктивність та якість сортування у вісім разів. А паралельна трансформація логістичної мережі забезпечуватиме швидкісну доставку спочатку між обласними центрами та великими містами, а згодом до кожного міста та села в Україні",  зазначив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський. 

Нагадаємо, "Укрпошта" отримала ліцензію на торгівлю ліками. Відтепер медикаменти можна буде придбати через відділення або замовити доставку додому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 15.02.2024 16:59