Фото: ukraina.info

"Укрпошта" отримала ліцензію на продаж ліків: деталі

"Укрпошта" отримала ліцензію на торгівлю ліками. Відтепер медикаменти можна буде придбати через відділення або замовити доставку додому.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі єдиного телемарафону. За його словами, "Укрпошта" отримала ліцензії від Держлікслужби на гуртову торгівлю та на продаж ліків як поштовий оператор.

"У найближчому майбутньому ми запустимо проект, який, на наш погляд, значно спростить доступ до лікарських засобів", — заявив він.

Ляшко пояснив, що необхідні медикаменти можна буде замовити онлайн або через телефон. Препарати прибудуть до найближчого поштового відділення "Укрпошти" або ж можна буде замовити їхню доставку прямо додому.

"Таким чином ми розв’яжемо проблему забезпечення доступності ліків по всій країні", — підкреслив міністр.

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів спростив вимоги до аптек у сільській місцевості. Зокрема, йдеться про зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) з метою забезпечення доступності лікарських засобів для населення сільської місцевості.

Додамо, 18 січня у Харківській області розпочала роботу перша мобільна аптека. Її маршрут будується відповідно до потреб громад, визначених сімейними лікарями, та з урахуванням безпекової ситуації у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.02.2024 02:32