Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Дотискатимуть Конгрес щодо надання допомоги Україні: Блінкен зустрінеться з Кемероном у Вашингтоні

У вівторок, 9 квітня, очільник британського міністерства закордонних справ Девід Кемерон зустрінеться з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. У Вашингтоні посадовці чинитимуть тиск на законодавців у Конгресі щодо прийняття пакету допомоги Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого тижня Кемерон анонсував, що планує зустріч зі спікером Палати представників від Республіканської партії Майком Джонсоном. Тоді він заявляв, що закликатиме спікера ініціювати голосування за виділення необхідного пакету допомоги Україні.

"Успіх України та невдача Путіна життєво важливі для американської та європейської безпеки", — сказав Кемерон.

Британець також зауважив, що важливо продемонструвати російському керівництву, що агресія не окупається.

"Альтернатива лише підштовхне Путіна до подальших спроб перекроїти європейські кордони силою і буде ясно почута у Пекіні, Тегерані та Північній Кореї", — наголосив очільник МЗС Британії.

Своєю чергою у МЗС Британії повідомили, що Девід Кемерон проведе зустрічі з лідерами Конгресу як республіканців, так і демократів.

За даними видання, під час візиту до США глава британського відомства також наголосить на важливості посилення економічного тиску на РФ та надання Україні "військової та гуманітарної підтримки, необхідної їй для того, щоб утримати лінію цього року і перейти в наступ у 2025 році".

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців. Тож голосування щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, його перенесуть іще на пізніше.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що без допомоги Конгресу Сполучених Штатів Америки Україні буде дуже тяжко перемогти армію країни-агресорки.

Також сенаторка Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Джоні Ернст заявила, що Конгрес проголосує за новий пакет допомоги для України впродовж кількох наступних тижнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 08:24