Девід Кемерон. Фото: independent.co.uk

Кемерон під час зустрічі з Джонсоном наведе вагомі аргументи щодо необхідності негайно допомогти Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідає США та зустрінеться зі спікером Палати представників Майком Джонсоном. Він обговорить допомогу Україні та має вагомі аргументи, аби переконати американського політика.

Про це повідомив Sky News із посиланням на слова Девіда Кемерона. Зокрема, він зазначив, що Велика Британія та Європейський Союз виділили гроші для України цього року. Це мають зробити й США.

"Спікер Джонсон може зробити це в Конгресі. Я збираюся зустрітися з ним наступного тижня та сказати, що нам потрібні ці гроші, Україні потрібні ці гроші", - зазначив Кемерон.

Як відомо, в лютому Сенат схвалив законопроект, в якому передбачена допомога Україні близько 60 мільярдів доларів. Після цього документ "застряг" у Палаті представників. Спікер Палати Майк Джонсон відмовляється виносити його на розгляд. Він хоче, щоб у законопроекті також були більш жорсткі заходи для охорони американського кордону від мігрантів.

Таким чином США вже декілька місяців практично не передають озброєння Україні. Це, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, впливає на ситуацію на лінії фронту.

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців. Тож голосування щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, його перенесуть іще на пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 22:35