Фото: Pixabay

Дощі та хуртовини: у четвер Україну накриє негода

У четвер, 18 січня, погода в Україні погіршиться. Зокрема, прогнозується сильний вітер, дощі та сніг.

Про це повідомив Укргідрометцентр. 

Зазначається, що вдень по всій території України дощитиме. На північному сході країни очікуються ще й мокрий сніг. На дорогах, крім крайнього півдня, ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, вночі в Карпатах місцями 25 м/с. 

Температура у західній та південній частині становитиме +4...+9°C, в Криму до -12°C. На решті території вночі -5...-10°C, вдень -1...-6°C, на північному сході вночі -12...-17°C, вдень близько 0°C. 

В Карпатах значний сніг та мокрий сніг, хуртовина. Температура вдень коливатиметься від -2°C до +3°C.

"Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", — попередили синоптики.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 18.01.2024 08:18