Фото: Pixabay

Дощі з грозами та до +37°С: синоптики розповіли, якою буде погода 3 липня

В Україні у середу, 3 липня, температура повітря подекуди сягатиме +37°C. При цьому в окремих областях очікуються дощі та грози.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, 3 липня у західних, Житомирській та Вінницькій областях буде хмарно з проясненнями. У цих регіонах очікуються грозові дощі. Вдень прогнозують град та шквали 15-20 м/с.

Сильні дощі пройдуть у Житомирській, Хмельницькій та Вінницькій, вночі також у Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. У Чернівецькій області протягом доби прогнозують сильні зливи. У цих регіонах температура вночі коливатиметься у межах +11...+16°C, вдень спека спаде — +17...+22°C.

На Чернігівщині очікується мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ та гроза. Температура повітря вночі становитиме +16...+21°C°, вдень прогріє до +24...+29°C.

На решті території України буде суха та спекотна погода. Температура вночі коливатиметься у межах +19...+24°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +30...+34°C, місцями очікується сильна спека — +35...+37°C.

Погода у столиці та на Київщині

У середу, 3 липня, очікується мінлива хмарність. У Києві та області буде без опадів. Лише місцями, імовірно, пройде короткочасний грозовий дощ.

Вітер очікується північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вночі становитиме +16...+21°C, вдень прогріє до +24...+29°C. У Києві вночі буде близько +20°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +27...+29°C.

Мапа: "Укргідрометцентр"

Небезпечні метеорологічні явища в Україні

У зв'язку з сильними дощами та грозами, які прогнозують синоптики, у західних, Житомирській та Вінницькій областях 3 липня оголошено перший рівень небезпечності (жовтий), у Чернівецькій області — другий рівень небезпечності (помаранчевий).

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 15:42