Фото: Pixabay

Дощі з грозами та шквали: які області накриє негода у четвер

У четвер, 18 липня, погода в Україні буде спекотною. Проте більшість областей накриє негода.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, у більшості центральних, місцями Одеській та Миколаївській областях короткочасні дощі з грозами, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У північних областях місцями значний дощ. На решті території країни без опадів.

Вітер північно-східний, у західних та північних областях — північно- західний, 7-12 м/с.

У південній частині, східних, більшості центральних областей очікується сильна спека до +35...+39°C, місцями можлива надзвичайна спека до +40...+42°C. На решті території стовпчики термометрів показуватимуть +27...+32°C, у західних областях прогріє до +28°C.

Водночас у Києві та області очікуються грози, місцями град та шквал 15-20 м/с, подекуди по області значний дощ. Температура повітря на Київщині становитиме +27...+32°C, а у столиці прогріє до +30°C.

прогноз погоди в Україні

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, у Києві протягом 12-14 липня зафіксували одразу сім температурних рекордів.

Додамо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 18.07.2024 08:12