Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Дрони атакували Новочеркаську електростанцію в Ростовській області: з ладу виведено два енергоблоки

У ніч на понеділок, 25 березня, безпілотники атакували Новочеркаську ДРЕС у Ростовській області Росії. Виникла пожежа, два енергоблоки тимчасово виведені з експлуатації.

Про це повідомили російські інформаційні ресурси. Вони зазначили, що внаслідок цього сталося автоматичне відключення двох високовольтних ліній і зупинення двох енергоблоків ДРЕС. Загалом на станції працює 9 енергоблоків.

Місцеві мешканці розповіли про звуки польоту дронів над областю, їх було не менше десяти. Також є інформація, що місцями на декілька хвилин пропадало світло.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив про пожежу на трансформаторній підстанції Новочеркаської ДРЕС.

"Сьогодні вночі на трансформаторній підстанції Новочеркаської ДРЕС сталося загоряння, яке оперативно ліквідували служби працівників станції. Постраждалих немає. Через пожежу автоматично відключилися високовольтні лінії 330 кВ — Тихорецька та Ростовська. Наразі енергопостачання споживачів відновлено. З експлуатації тимчасово виведено два енергоблоки ДРЕС", — написав він у соцмережах.

Окрім того, він додав, що протиповітряна оборона перехопила 11 безпілотників. Василь Голубєв вважає їх українськими.

Нагадаємо, що вчора Куйбишевський нафтопереробний завод у Самарській області Росії призупинив свою роботу після атаки дронів, яка відбулася 23 березня. Там пошкоджено установку АВТ-4.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2024 07:27