Фото: росЗМІ

Після атаки дронів у Росії призупинив роботу Куйбишевський нафтопереробний завод, — ЗМІ

Куйбишевський нафтопереробний завод у Самарській області Росії призупинив свою роботу після атаки дронів, яка відбулася 23 березня.

Про це повідомило російське видання Astra з посиланням на власні джерела.

Так, джерела видання розповіли, що внаслідок атаки безпілотників на заводі було пошкоджено установку АВТ-4. Саме через це роботу заводу тимчасово призупинено.

До того ж наголошується, що це вже 12 атака на російські НПЗ за останні три тижні.

Що відомо про атаку дронів на Куйбишевський НПЗ

Безпілотники атакували нафтопереробний завод у Самарській області вночі 23 березня. Внаслідок чого на НПЗ спалахнула масштабна пожежа. Водночас місцеві мешканці в пабліках уночі розповідали про вибухи на місцевому нафтопереробному заводі, зокрема, про атаку безпілотників і два прильоти.

Куйбишевський нафтопереробний завод розташований у Самарській області та входить до складу групи "Роснефть". Там освоєно випуск багатьох видів продукції: палива для реактивних двигунів, масел для ракетоносіїв та легкових автомобілів. Близько 30 видів продукції підприємства відвантажується до багатьох регіонів Росії та країн ближнього закордоння.

Завод є одним з основних виробників та постачальників палива для реактивних двигунів марки РТ вищого ґатунку — найпотрібнішого в Росії. Проєктна потужність підприємства — 8,3 мільйона тонн нафти.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії 24 березня заявила, що недавні атаки українських безпілотників вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. Попри посилення заходів, Росія навряд чи зможе захистити всі підприємства від українських ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.03.2024 16:21