Фото ілюстративне зі соцмереж

СБУ підтвердила атаки на три заводи "Роснєфті" у Самарській області

Служба безпеки України атакували відразу три нафтопереробні заводи у Самарській області Росії в ніч на суботу, 16 березня. Це заводи "Роснєфті".

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела в СБУ.

Цієї ночі ударні дрони СБУ відпрацювали по трьох нафтопереробних заводах "Роснєфті" у Самарській області. Йдеться про Новокуйбишевський, Куйбишевський і Сизранський нафтопереробні заводи.

Сумарно ці заводи переробляють на рік близько 25 мільйонів тонн нафти, а це — майже 10% всієї нафтопереробки Російської Федерації.

"СБУ продовжує реалізацію стратегії з підриву економічного потенціалу Росії, який дозволяє їй вести війну в Україні. Сезон "бавовни" на російських нафтопереробних заводах у розпалі. Кожне таке ураження зменшує потік нафтодоларів, який живить воєнну економіку Росії", — зазначило джерело журналістів.

Як відомо, в ніч на суботу, 16 березня, в Самарській області лунали вибухи у районі нафтопереробних заводів, зокрема, в Сизрані. У мережі повідомляли про атаку дронів, а також потужні пожежі на двох нафтопереробних заводах — Новокуйбишевському та Сизранському. СБУ додало до них іще й Куйбишевський.

Нагадаємо, що 4 березня в Самарській області Російської Федерації було неспокійно. Там прогримів вибух, внаслідок якого пошкоджено залізничний міст.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.03.2024 16:21