Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Дронових атак окупантів стане менше: британська розвідка оцінила наслідки успішних ударів по російських авіабазах

На деякий період часу Росія зменшить кількість запусків безпілотників на територію України. Це пов’язано з тим, що останнім часом українські Сили оборони завдали низки успішних ударів по російських авіабазах, з яких рашисти запускали дрони.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що Україна загалом впоралася з планами Росії встановити контроль над українським повітряним простором. Це обмежило Росію у можливостях використати свої значні сили швидких реактивних літаків і бомбардувальників.

Щоби подолати цей недолік, Росія розпочала сильно залежати від широкого використання недорогих безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Їх використовували як перешкоди для української ППО, атакували ними як військові цілі, так і цивільні, за межами досяжності артилерії.

Військово-морські сили України та СБУ 21 червня повідомили, що завдали удару по 726 російському навчальному центру ППО на аеродромі Єйськ у Росії. Ця база є однією з щонайменше п'яти, з яких Росія завдає ударів дронами по Україні. Є інформація, що внаслідок цього удару знищено 120 БпЛА різних типів і поранено дев’ять осіб.

За даними британської розвідки, у короткостроковій перспективі ці удари призведуть до деякого порушення здатності Росії використовувати безпілотники для ударів по цілях глибоко на території України з цих місць.

"Існує реальна ймовірність того, що Росія розосередить свої операції з БпЛА по менш уразливих базах, й, отже, вплив, напевно, стане тимчасовим. Цілком імовірно, що Україна скористається своїми недавніми успіхами та продовжить кампанію боротьби з ворожими дронами на шкоду Росії", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Аналіз британської розвідки

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, декілька днів тому Управління комунікацій командування Військово-морських сил Збройних сил України повідомляло, що внаслідок атаки Військово-морських сил і Служби безпеки на Краснодарський край Росії 21 червня знищено 120 одиниць безпілотників різних типів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 12:34