Дарія Зарівна. Джерело: Офіс президента України

Другий Саміт миру не відбудеться в листопаді: пояснення Офісу президента

Другий Глобальний саміт миру, який планували провести в листопаді 2024 року, не відбудеться в цей термін. Однак підготовка до нього триває, зокрема, проходять тематичні конференції за пунктами "Формули миру".

Про це повідомила радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна, команда якої відповідає за підготовку та головні документи конференцій. Вона залишила відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Щодо Другого саміту миру, підготовка до якого триває. Маю дати роз’яснення. Протягом жовтня відбудеться низка тематичних конференцій за пунктами "Формули миру". Остання така конференція пройде 30-31 жовтня", — зазначила вона.

За її словами питання остаточної дати проведення Другого саміту миру з’ясується якраз після завершення тематичних конференцій.

Раніше в коментарі "Телеграфу" Дарія Зарівна зазначала, що саміт обов’язково відбудеться, але навряд чи в листопаді, а пізніше..

"У листопаді Другий саміт миру ще не відбудеться. Але все для його підготовки вже має бути готово. Поки що проходять тематичні конференції за кожним пунктом "Формули миру", які закінчуються ухваленням комюніке. Основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану Другого саміту", — пояснила радниця.

Нагадаємо, 21 вересня представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що країна-агресорка Росія не братиме участі у другому Саміті миру, який Україна мала намір провести вже цієї осені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 17:49