Фото: МЗС РФ

Росія відмовилася від участі у другому Саміті миру

Країна агресорка Росія не братиме участі у другому Саміті миру, який Україна має намір провести вже цієї осені.

Про це повідомила представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

"Ми в таких "самітах" участі не братимемо", — заявила представниця МЗС РФ.

Російська посадовиця наголосила, що підготовку другого Саміту миру буцімто є "черговим проявом шахрайства англосаксів та їхніх українських маріонеток", які хочуть "протягнути абсолютно нежиттєздатну "формулу Зеленського" як безальтернативну основу розв'язання конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості та від її імені пред'явити Росії ультиматум про капітуляцію".

Водночас Захарова стверджує, що Москва нібито не відмовляється від політико-дипломатичного врегулювання війни. Однак у Києві та на Заході "про мир не думають".

"Підтвердженням цього є бандитське вторгнення ЗСУ в Курську область і дозвіл на удари вглиб Росії далекобійною зброєю НАТО, який просить Зеленський. Це продовження терору проти населення нашої країни. Ми з терористами розмовляти не будемо", — резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Україна має намір провести другу зустріч Глобального саміту миру до кінця 2024 року та планує запросити на нього Російську Федерацію. При цьому Кремль не зацікавлений у проведенні мирних зустрічей, про що неодноразово наголошувало російське керівництво.

Водночас глава Офісу президента Володимира Зеленського Адрій Єрмак заявляв, що другий Саміт миру може суттєво вплинути на хід бойових дій в Україні та на дії Російської Федерації. Він стане демонстрацією "єдності світу" на фоні спроб Росії поділити його.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2024 22:50